3 tips til at bruge LED Strips i køkkenet - et godt supplement til traditionelle køkkenlamper

Der er mange muligheder og versioner af lamper og belysning. Der er noget til alle, hvad enten om det er loftslamper, lysekroner, standerlamper, væglamper og så videre. Der bliver hele tiden fundet på og udviklet flere smarte muligheder og løsninger på lamper. Derfor kan du helt sikkert også finde på noget der passer til dit behov.

LED strips

En mulighed som du måske ikke kendte til eller havde tænkt på, er LED strips. LED strips er bånd med små LED pære langs dem. Selve båndet er lavet med en klæbeside, som du enkelt på klæber fast lige der hvor du vil have dem. Overfladen skal helst være flad for at båndene kan få ordentligt fast, så de ikke falder af igen.

Derudover er båndene lette, så de holdes godt fast med klæbesiden. Du skal heller ikke være nervøs for hvis du skal have dem af igen. Klisteret på dem er lavet så de også er nemme at tage af igen, uden at det gør skade på den overflade som de har siddet på.

En anden god fordel med LED stripsene, er at de er lavet med LED pære. Dette betyder at pærerne ikke bliver varme ligesom de gamle klassiske glødepærer ville blive. Der er altså langt mere brandsikkerhed i stripsene, og du skal ikke være bange for hvor du hænger båndene op henne. De er nogle lys som er små og medgørlige, så de kan hænges op næsten hvor som helst at du vil have dem.

LED stripsene er lavet så du kan styre dem med en fjernbetjening. Med denne betjening kan du bestemme hvor meget at lysene skal lyse, og hvilket farve de skal lyse med. Der er masser af muligheder og nuancer. Du kan vælge almindelig hvid eller gult lys, eller du kan gøre det mere festligt med blåt, rødt eller grønt for eksempel.

Derudover kan du også sætte båndene til at skifte farve automatisk eller blinke. Du kan altså lave dit helt eget festlige mini diskotek i dit hjem. Der er en fed detalje der helt sikkert kan imponere gæster når du holder noget derhjemme, hvad enten om det er fødselsdag eller fest.

Stripsene kan fås i forskellige længder, alt efter hvad der passer til dit behov. Du kan få led strips 10 meter, eller bare 5 meter hvis det er hvad du har brug for. Derfra kan du klippe båndene til, så de lige præcis passer til der hvor du skal have dem.

Hvor kan man bruge LED strips?

Der er masser af steder hvor du kan bruge LED strips. De kan være en sjov tilføjelse til børneværelset, som helt sikkert vil gøre dine børn glade, når de kan lege med de farverige skiftende lys. Derudover kan de også bruges i gangen eller stuen, måske i en læsekrog i et hjørne, eller bag fjernsynet, hvor man gerne vil have muligheden for at mere dæmpet og hyggeligt lys end de man kan få fra en loftslampe.

Men man kan også bruge stripsene i køkkenet. I køkkenet er det især dejligt at kunne have lys under køkkenskabene. Ofte er der loftslys i et køkken, og på den måde kan køkkenskabene skygge for køkkenbordet. Køkkenbordet er ellers nok det sted hvor man mest har brug for lyset. Det er her maden laves, og man skal helst kunne have et ordentligt overblik her. Der kan LED stripsene enkelt og nemt klistres fast på undersiden af skabene, og tændes med fjernbetjeningen. Så kan du helt selv bestemme og justere præcist hvor meget lys du gerne vil have i køkkenet.

Overvej lækker belysning i køkkenet

Det er også rart at kunne have lidt lys i køkkenet, uden at man skal til at tænde det helt store og kraftige loftslys. Det kan være at man bare skal op og have noget vand om natten, og her kan det være rart med en mulighed for bare lidt dæmpet lys. En anden mulighed er at klistre båndene op inde i køkkenskabene.

Især i større skabe, kan det være svært at få ordentligt lys ind med en loftslampe. Her kan det være svært at finde det som man leder efter i et skab fyldt med forskellige redskaber, når der ikke kommer nok lys ind. Med LED strips kan du nemt lige klister en strimmel op og tænde, så du kan se alt inde i skabet, og hurtigt finde lige det du leder efter.

Der er for eksempel mulighed for at få LED strips som aktiveres ved bevægelse, da de har en bevægelsescensor indbygget. På denne måde vil lyset bare tænde når du åbner køkkenlågen og skal finde det du mangler, og så slukker lyset igen når du har lukket lågen. På den måde skal du ikke til at tænde og slukke lysene selv hver gang du åbner og lukker et skab for lige hurtigt at tage noget.

Der er altså mange gode funktioner ved LED strips, hvad enten om det er i stuen, køkkenet, børneværelset eller soveværelset. Der er masser af sjove muligheder, da lysene kan tilpasses på mange måder, lige efter dine behov. Det kan være en fed og sjov ting aat bruge til en fest når der er gæster på besøg, eller det kan også være en rigtig praktisk løsning i huset.

Menu
Top